ΝΟΣΤΙΜΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαλάτα κους κους με Αφυδατωμένο Ελληνικό τυρί

Σαλάτα κους κους με Αφυδατωμένο Ελληνικό τυρί

Για τη σαλάτα

  • 1 κούπα γκουρμέ κους κους
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο (για το τσιγάρισμα του κους κους)
  • 1 κούπα αγγουράκι ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα ντοματίνια σε φέτες
  • Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Μισή κούπα ελιές Καλαμών σε ροδέλες
  • 1 κουταλάκι ξερή ρίγανη
  • 200 γρ. τυρί αφυδατωμένο

Για το ντρέσινγκ

  • 1 κοφτό κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
  • Αλάτι και πιπέρι
  • ½ κουταλάκι ρίγανη
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι ξερό σκόρδο σε σκόνη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Μαγειρέψτε το κους κους:
Σοτάρετε το κους κους με το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα μέχρι να αρχίσει να μυρίζει σαν ξηροί καρποί. Προσθέστε 4-5 κούπες νερό και φέρτε το σε βρασμό. Σιγοβράστε για 8 λεπτά περίπου ή μέχρι να είναι al dente (αν χρησιμοποιήσετε ελληνικό κους κους με αυγά και γάλα πιθανότατα θα χρειαστεί τη διπλάσια σχεδόν ώρα). Σουρώστε το και ξεπλύνετε με λίγο νερό.

Φτιάξτε τη σαλάτα:
Ανακατέψτε το κους κους και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σαλάτα σε ένα μεγάλο μπολ.

Φτιάξτε το ντρέσινγκ:
Βάλτε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ σε ένα βαζάκι και ανακινήστε καλά για ομογενοποιηθεί.

Ανακατέψτε:
Περιχύστε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε καλά. Δοκιμάστε και διορθώστε το αλάτι. Αυτή η σαλάτα είναι ακόμα καλύτερη αφού μείνει για λίγη ώρα στο ψυγείο.